Menke Jonge Poerink

: +31 70 360 09 49

: info@tabularasa.nl

Opleiding: Master Sociale- en Organisatiepsychologie | Bachelor Algemene Sociale Wetenschappen.

Menke is stagiaire bij Tabula Rasa. Op dit moment doet ze de master Sociale- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht. Ze is vooral geïnteresseerd in waarom mensen doen wat ze doen en hoe je dit kan beïnvloeden om een maatschappelijk doel te bereiken. Tijdens haar studie is deze interesse alleen maar gegroeid.

Ook heeft ze tijdens haar studie een interesse ontwikkeld in groepsprocessen. Daarbij is ze voornamelijk geïnteresseerd in verschillen tussen etnische groepen en hoe verschillende etnische groepen tegen elkaar aankijken. Hier heeft ze voor haar bachelor scriptie dan ook onderzoek naar gedaan.

Bij Tabula Rasa hoopt Menke vooral te leren hoe ze die berg aan geleerde theorieën in de praktijk kan toepassen. Daarnaast hoopt ze meer ervaring op te doen met verschillende vormen van onderzoek.

In haar vrije tijd voetbalt Menke in een heel gezellig damesteam. Naast voetballen doet ze met hen ook andere leuke dingen, zoals het organiseren van filmavonden en bezoeken van feestjes en festivals. Al heeft ze daar door haar drukke master momenteel wat minder tijd voor. Ook vindt Menke reizen helemaal fantastisch. Ze gaat graag naar landen waar een hele andere cultuur geldt dan in Nederland en vindt het altijd fascinerend om te zien hoe verschillend culturen kunnen zijn.

Publicaties van Menke