Wie ergens van beschuldigd wordt staat er gauw alleen voor

De wederwaardigheden van journaliste Ans Boersma staan dezer dagen in het centrum van de aandacht. De hoofdredactie van de krant waaraan ze sinds 2017 als journalist werkte, zegde de relatie met haar op.

De reden was dat ze bij haar sollicitatie in 2017 en ook daarna niet had meegedeeld dat ze tot 2015 een relatie had met een vluchteling wiens verleden nu door justitie onder de loep genomen wordt omdat hij in zijn land van herkomst mogelijk betrokken is geweest bij een terroristische groepering.

Bert Pol stelt in de NRC-gedragscolumn de vraag of je redelijkerwijs van iemand mag verwachten dat hij of zij bij een sollicitatie melding maakt van een relatie die enkele jaren daarvoor al beëindigd werd.

Bron: Bert Pol. (2019, 22 januari). Wie ergens van beschuldigd wordt staat er gauw alleen voor. NRC

Tegen de communicatie

Wanneer je in de boekhandel op een prominente plaats een boek ziet liggen met de titel 'Tegen de communicatie', kijk je als communicatieprofessional minimaal verrast op. Welk betoog zou zich achter die provocerende titel ontvouwen?

Bij wie ligt het risico van fouten in de voorlichting?

Als communicatieprofessionals en inhoudsverantwoordelijken het oneens zijn over de verwoording, wat gebeurt er dan als dit leidt tot een juridisch geschil?