Een beetje extra hulp bij grote veranderingen

De Belastingdienst

Belastingzaken – we zijn er niet graag mee bezig, maar het is wel in ons voordeel als ze goed geregeld zijn. Het kan je tenslotte wat opleveren, of voorkomen dat je later bij moet betalen.

Wegwijs in je belastingzaken bij grote veranderingen

Niet iedereen is boekhouder en het regelen van belastingzaken kan uitdagend zijn. Met name bij grote veranderingen, zoals het kopen van een eigen huis of het starten/beëindigen van een onderneming, kunnen belastingzaken complex zijn.

We ontwikkelden daarom een campagne waarin verschillende grote levensveranderingen (life-events) aan bod kwamen.

Door de veranderingen te koppelen aan de beschikbare hulpmiddelen, maakten we belastingplichtigen hierin wegwijs. Letterlijk. Met een grote pijl wijzen we de doelgroep de weg naar waar ze bij verschillende life events terecht kunnen voor hulp.

Een beetje extra hulp is nooit ver weg

In combinatie met de boodschap ‘een beetje extra hulp is nooit ver weg’ maken we iedereen duidelijk dat als je er niet uitkomt, de Belastingdienst er is om je te ondersteunen.

Het gebruik van belastingblauw en de pijl creëert een herkenbaar concept in alle lagen van de campagne en wordt voortaan in alle merkcampagnes vanuit de Belastingdienst gehanteerd.