Tom Beugelsdijk laat bestuurders Rustâââgh rijden

Verkeersveiligheid

Gemeente Den Haag

Sinds 2023 heeft Den Haag nieuwe Snelheids Informatie Displays (SID’s), die niet alleen de huidige snelheid tonen, maar ook snelheidsovertredingen registreren voor effectievere handhaving. In onze campagne moedigt voetballer Tom Beugelsdijk weggebruikers aan om rustig te rijden.

Rij rustâgh, zo hou je de stad lekkâh veilig

Om weerstand te voorkomen laten we de boodschap vertellen door spraakmakende Hagenezen. In de eerste campagne-flight neemt voetballer Tom Beugelsdijk zelf voor een middag de rol van SID op zich. Hij roept verkeersdeelnemers op om rustig te rijden. Hiernaast vertellen wethouder Anne Mulder en verkeersagent Raymond Makkes over het belang van de SID’s voor de verkeersveiligheid.

In het najaar van 2023 lanceert de volgende campagneflight. Hierin krijgt Haagse Harry de rol van SID en rijdt cabaretier Sjaak Bral met mensen door hun eigen wijk om de gevaren van te hard rijden te bespreken.

Online en op de plaats delict

In social-uitingen en posters op straat hebben de SID’s de hoofdrol door de campagneboodschap op het scherm van een SID te tonen, in het Haags. Zo wordt de boodschap duidelijk aan de SID’s gekoppeld en worden mensen als ze langs de posters of de SID’s rijden eraan herinnerd om rustig te rijden.