Freek Vonk spot Supporters van Schoon

NL Schoon

We zijn er in Nederland steeds bewuster mee bezig, maar er is nog steeds te veel afval. Met Nederland Schoon stimuleren we Nederlanders om een stapje extra te zetten. Supporter van Schoon ontwikkelden we tot het campagnemerk dat niet alleen gaat over zwerfafval opruimen, maar ook over afval voorkomen.

Iedereen is een Supporter van Schoon

In de campagne laten we zien hoe iedereen op verschillende manieren al iets doet om afval te voorkomen en op zijn of haar eigen manier een Supporter van Schoon is. Met laagdrempelige voorbeelden inspireren we hen om een stap extra te zetten. Daarin heb je volop keuze, dus er zit altijd wel iets bij dat bij jou past.

Met Freek Vonk op zoek naar manieren om afval te voorkomen

In de campagne doet Freek Vonk verslag van ons natuurlijke afval- en opruimgedrag. We combineerden nieuwe vormen van duurzaam gedrag met bekende vormen (bijv.: duurzame tas mee naar de supermarkt).

Zo registreert Freek een aantal opvallende nieuwe ‘soorten’ Supporters van Schoon. Opruimers en voorkomers die al een stapje verder gaan. Bijvoorbeeld door hun eigen koffiebeker te gebruiken of friet kopen met een eigen pannetje om zo het plastic bakje te vermijden.

Hiermee wordt iedereen geïnspireerd om nieuwe gewoontes te verkennen om (zwerf)afval te voorkomen. Want in iedereen zit een Supporter van Schoon.

Wil je meer weten over deze strategie of heb je een vraag over (zwerf)afval voorkomen? Neem dan contact met ons op!